Σπάει το «φράγμα» των 4 ευρώ το πιτόγυρο – Έρχονται αυξήσεις πριν τα Χριστούγεννα

0
228


Οι τιμές στα ψητοπωλεία πρόκειται να αυξηθούν ενώπιον των Χριστουγέννων, με το πιτόγυρο πιθανότατα να ξεπεράσει τα 4 ευρώ πριν τη λήξη του έτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις ιδιοκτήτη ψητοπωλείου που μίλησε στο MEGA, αναμένεται αύξηση περίπου 8%-9% στους τιμοκαταλόγους κατά τον μήνα Δεκέμβριο για τις γιορτές. Ο ίδιος τόνισε ότι τα ψητοπωλεία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την αύξηση και αναγκαστικά θα φτάσουν κοντά στα 4 ευρώ για το πιτόγυρο πριν το τέλος του έτους.

Η αύξηση των μέσων τιμών στα ψητοπωλεία, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ από πέρυσι το Νοέμβριο, είναι ενδεικτική της κατάστασης. Η μέση τιμή στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ, με την προοπτική να ανέβει στα 3,50 έως 3,70 σύντομα. Ήδη από τις αρχές του Νοεμβρίου παρατηρείται μείωση του τζίρου των ψητοπωλείων, με πολλούς παραδοσιακούς πελάτες να πραγματοποιούν μικρότερες παραγγελίες ή να αποφεύγουν εντελώς τις αγορές.

Συγκεκριμένα, στον Πειραιά, το απλό τυλιχτό έχει αυξηθεί από 3,20 ευρώ πέρυσι σε 3,70 ευρώ φέτος. Στο Αιγάλεω από 3,20 έφτασε στα 3,50, στην Καλλιθέα από 3,40 αυξήθηκε στα 3,60, στην Κηφισιά από 3,50 ανήλθε στα 3,90, ενώ στη Βουλιαγμένη από 3,60 φτάνει τα 3,90 ευρώ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here