Απίστευτη τραγωδία: Μητέρα 2 παιδιών πέθανε από υπερβολική κατανάλωση νερού

0
46

Απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στην Αγγλία καθώς μία μητέρα δύο παιδιών έφυγε απ’ τη ζωή από υπερβολική κατανάλωση νερού και ο σύζυγός της κατηγορεί τώρα μια υγειονομική μονάδα. Η 45χρονη Michelle Whitehead, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας Millbrook στο Nottinghamshire στις 5 Μαΐου 2021, μετά από ψυχική κατάρρευση, ανέφερε το BBC. Ο σύζυγος της πιστεύει ότι θα ήταν ακόμα ζωντανή αν το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης την παρακολουθούσε σωστά.

Πέθανε δύο μέρες αργότερα αφού ήπιε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού και έπεσε σε κώμα – κάτι που το προσωπικό ανακάλυψε πολύ αργά, ισχυρίστηκε.

«Αν είχαν δράσει νωρίτερα, η Μισέλ θα είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ και θα την είχαν γλιτώσει. Αυτό θα της έσωζε τη ζωή», ισχυρίστηκε ο Μάικλ Γουάιτχεντ, ο επί 22 χρόνια σύζυγος της Μισέλ.

Η 45χρονη είχε μια πάθηση που ονομάζεται ψυχογενής πολυδιψία η οποία «χαρακτηρίζεται από υπερβολική εκούσια πρόσληψη νερού και εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς με ψυχιατρικές διαταραχές ή/και νευροαναπτυξιακές διαταραχές», εξήγησε το ιατρικό περιοδικό BMJ Best Practice.

Οι εργαζόμενοι στην μονάδα δεν διέγνωσαν την Whitehead με ψυχογενή πολυδιψία εκείνη την εποχή, ισχυρίστηκε ο σύζυγός της, και της επετράπη να έχει πρόσβαση στο νερό χωρίς επίβλεψη στο δωμάτιό της. Μια έρευνα για τον θάνατό της διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι της έδωσαν ηρεμιστικά για ύπνο και έπεσε σε κώμα, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι δεν κατάλαβαν παρά μόνο τέσσερις ώρες αργότερα.

Η Michelle μεταφέρθηκε στο King’s Mill Hospital όπου πέθανε από χαμηλά επίπεδα νατρίου από υπερβολική κατανάλωση νερού. Η υπερβολική πρόσληψη νερού προκάλεσε οίδημα στον εγκέφαλο που τελικά τη σκότωσε.

Το BBC ανέφερε ότι το Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust παραδέχτηκε οκτώ λάθη, συμπεριλαμβανομένης της μη τήρησης της πολιτικής τους όταν κοιμήθηκε η γυναίκα και την απόσπαση της προσοχής του προσωπικού από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αδυναμίες της μονάδας ψυχικής υγείας «πιθανώς περισσότερο από ελάχιστα» συνέβαλαν στο θάνατό της. Ο ιατροδικαστής ζήτησε από τη μονάδα ψυχικής υγείας να βελτιωθεί στον εντοπισμό της ψυχογενούς πολυδιψίας στο μέλλον για την πρόληψη μελλοντικών θανάτων.

Ο Ifti Majid, Διευθύνων Σύμβουλος του Nottinghamshire Healthcare NHS Foundation Trust, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια.

«Εξετάζουμε τα πορίσματα της κριτικής επιτροπής και του ιατροδικαστή. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρχαν πτυχές της περίθαλψης που δεν ήταν της ποιότητας που θα έπρεπε και θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες που τέθηκαν έτσι ώστε η εμπειρία για τους ασθενείς τώρα και στο μέλλον να βελτιωθεί», είπε στο BBC.

Η ιατρική αιτία θανάτου της ήταν η υπονατριαιμική εγκεφαλοπάθεια, η οξεία υπονατριαιμία και η ψυχογενής πολυδιψία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here