ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ! ΑΥΤΑ ΤΑΪΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ – ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΒΡΗΚΕ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ 6ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

0
77

Μια γυναίκα στη Θεσπρωτία ανακάλυψε σκουλήκια στο σχολικό γεύμα που δόθηκε στον 6χρονο γιο της την περασμένη Παρασκευή. Τα σκουλήκια εντοπίστηκαν σε παρασκευασμένο φαγητό, συγκεκριμένα πένες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά.

Η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού προσωπικού και της δημοτικής αρχής. Σκοπεύει επίσης να υποβάλει καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Σουλίου, Ιωάννης Καραγιάννης, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πρωτάκουστο και εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια. Καλεί σε αυστηρούς ελέγχους για να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων περιστατικών και ζητά αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί και από την επιτροπή παιδείας του Δήμου Σουλίου. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” υπόκειται σε συντονισμό και εποπτεία από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και στο παρελθόν, σχετικά με τα γάλατα που δίνονται στα παιδιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here