Η τεχνητή νοημοσύνη θα μας επιτρέπει να μιλάμε με νεκρούς

0
106

Το HereAfter AI, μια εφαρμογή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ισχυρίζεται ότι μπορεί να επαναφέρει εικονικά στη ζωή άτομα που έχουν πεθάνει!
Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό άβαταρ, προ-φορτωμένο με αναμνήσεις, το οποίο ανταποκρίνεται σε προτροπές και συμμετέχει σε συνομιλίες.

Η ιδέα, η οποία ιδρύθηκε από τον James Vlahos το 2019, στοχεύει στην επικοινωνία ζωντανών με νεκρούς.

Πώς θα λειτουργεί

Η διαδρομή του χρήστη περιλαμβάνει την προ-καταγραφή αναμνήσεων, το ανέβασμα φωτογραφιών και την καθοδήγηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου chatbot που αντιπροσωπεύει τον αποθανόντα.

Παρά την απλότητα της εφαρμογής, επιχειρεί να υπερβεί τις παραδοσιακές ψηφιακές κληρονομιές, επιτρέποντας διαδραστικές συνομιλίες με βάση τις καταγεγραμμένες πληροφορίες.

Η εφαρμογή αναγνωρίζει το αναπόφευκτο του θανάτου, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση των σημαντικών αναμνήσεων.

Ενώ η καινοτόμος ιδέα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις ηθικές επιπτώσεις και την πιθανή δυσφορία που συνδέεται με την αλληλεπίδραση με μια ψηφιακή αναπαράσταση του αποθανόντος, αναδεικνύει το εξελισσόμενο τοπίο των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στο πεδίο των προσωπικών κληροδοτημάτων.

Η εμπειρία του χρήστη, όπως περιγράφεται από τον κριτικό, υποδηλώνει μια αίσθηση αναγκαστικής δημιουργίας και μια πιθανή αποσύνδεση στην αντίληψη του εικονικού άβαταρ.

Οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και τη συγκατάθεση αντιμετωπίζονται επίσης, με την HereAfter AI να διαβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες των χρηστών δεν θα πωληθούν και να παρέχει διαβεβαιώσεις σχετικά με τη διατήρηση των εγγραφών ακόμη και αν η εταιρεία κλείσει.

Ωστόσο, η επανεξέταση προτρέπει σε σκέψεις σχετικά με τη φυσική τάση για ανταλλαγή προσωπικών στοιχείων, την πιθανή υποκλοπή δεδομένων και τον εθελοντικό χαρακτήρα της δημιουργίας ενός ψηφιακού αντιγράφου.

Τελικά, η ανασκόπηση καταλήγει στην απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στις ζωντανές συζητήσεις έναντι της εικονικής ανάστασης που προσφέρει η HereAfter AI, υπογραμμίζοντας τις συναισθηματικές και ηθικές περιπλοκές που περιβάλλουν την έννοια της ψηφιακής επέκτασης της παρουσίας κάποιου πέραν του θανάτου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here