Το χρονικό της τραγωδίας στου Ρέντη – Για 20 ημέρες έδωσε μάχη ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα

0
84

Επί 20 ολόκληρες ημέρες έδινε μάχη για τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος στις 7 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ολυμπιακού «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ.

Ο υπαρχιφύλακας άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (27/12).

Το χρονικό της τραγωδίας στου Ρέντη

Η ναυτική φωτοβολίδα, που έπεσε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στις 7 Δεκεμβρίου, τον είχε χτυπήσει στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία και προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία.

Ο 31χρονος επί 10 λεπτά έχανε συνεχώς αίμα και υπέστη υποξαιμία.

Ο 31χρονος αστυνομικός

Η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς επί 5 λεπτά, γιατί ο φωσφόρος, που περιείχε, έχει την ιδιότητα να μην σβήνει ούτε με νερό ούτε με αφρό.

Ο αστυνομικός αμέσως μετά τον τραυματισμό του και χωρίς να εφημερεύει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μεταφέρθηκε εκεί. Οι γιατροί σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την αιμορραγία αποφάσισαν λίγα 24ωρα αργότερα και ειδικότερα στις 12/12 να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του εξαιτίας των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και των εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

Ο αστυνομικός, μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, νοσηλευόταν σε καταστολή και υποβαλλόταν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούσαν πολλά ζωτικά του όργανα.

Οι γιατροί την προηγούμενη εβδομάδα διέκοψαν τη φαρμακευτική υποστήριξη στον 31χρονο, ώστε να βγει από την καταστολή. Οι προσπάθειές τους, όμως, να τον επαναφέρουν δεν είχαν επιτυχία και έτσι ο 31χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Το ανακοινωθέν για τον θάνατο του αστυνομικού

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ.» αναφέρει το ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Για τον τραυματισμό του 31χρονου έχει συλληφθεί ένας 18χρονος. Ο νεαρός δράστης βρισκόταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων και κατά τη σύλληψή του ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές.

Ο 18χρονος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here