Νίκος Καντερές: «Περιμένουμε χιόνια! Τα τωρινά δεδομένα δείχνουν ότι έρχονται…»

0
78

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκαν οι θερμοκρασίες την πρώτη ημέρα του χρόνου, ενώ και το όλο σκηνικό θύμιζε περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα. Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, πρώην διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία την πρώτη ημέρα του χρόνου άγγιξε τους 19 βαθμούς στην Αθήνα και τους 14 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την πρόγνωση…… του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο για τις επόμενες ημέρες. «Το θερμόμετρο διατηρήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί παραδείγματος χάριν με την Πρωτοχρονιά του 2010, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 22 βαθμούς στην Αθήνα και τους 30 στο Ηράκλειο…

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκαν οι θερμοκρασίες την πρώτη ημέρα του χρόνου, ενώ και το όλο σκηνικό θύμιζε περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα. Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, πρώην διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία την πρώτη ημέρα του χρόνου άγγιξε τους 19 βαθμούς στην Αθήνα και τους 14 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, διαβάστε εδώ την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο για τις επόμενες ημέρες.

«Το θερμόμετρο διατηρήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο δεν μπορεί να συγκριθεί παραδείγματος χάριν με την Πρωτοχρονιά του 2010, όπου το θερμόμετρο έφτασε τους 22 βαθμούς στην Αθήνα και τους 30 στο Ηράκλειο Κρήτης», αναφέρει ο κ. Καντερές μιλώντας στο iefimerida.gr.

Πότε αναμένεται η πρώτη ψυχρή εισβολή για το νέο έτος

«Από το προσεχές Σάββατο (6/1) και κυρίως από την Κυριακή (7/1) φαίνεται να έρχεται η πρώτη αλλαγή του καιρού, από τη δυτική και κεντρική Μεσόγειο, που θα φέρει φαινόμενα, βροχές και νοτιάδες, δίχως όμως να είναι μεγάλης διάρκειας, αφού από τη Δευτέρα το σκηνικό θα βελτιωθεί. Ωστόσο, από την Τρίτη (9/1) αναμένουμε και πάλι κάποιες βροχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας», επισημαίνει ο κ. Καντερές απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την πρώτη αλλαγή του καιρού της νέας χρονιάς.

Πρόγνωση καιρού Νίκου Καντερέ

Και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η πρώτη ψυχρή εισβολή για το 2024 θα έρθει από τις 14-15 Ιανουαρίου. Η τροχιά αυτού του βαρομετρικού χαμηλού θα μελετηθεί, καθώς είναι ακόμα νωρίς. Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, περιμένουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά, στη Βόρεια Ελλάδα, ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα».

Το διαβάσαμε εδώ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here