Τρόμος στον αέρα: Αποκολλήθηκε παράθυρο σε πτήση της Alaska Airlines (βίντεο)

0
70

Μια πτήση της Alaska Airlines από το Πόρτλαντ του Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση το βράδυ της Παρασκευής, αφού ένα τμήμα του αεροπλάνου αποκολλήθηκε ενώ ήταν στον αέρα.

Η πτήση 1282 της Alaska Airlines αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στις 4:52 μ.μ. σύμφωνα με τον δημόσιο ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο Πόρτλαντ και προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγο πριν τις 5:30 μ.μ.

Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι ένα από τα πάνελ των παραθύρων έχει αποκολληθεί.

Το αεροσκάφος έφτασε περίπου τα 16.000 πόδια περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωση πριν ξεκινήσει την κάθοδό του, σύμφωνα με την FlightAware.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 174 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Σε δήλωση της στο CBS News, η Alaska Airlines είπε ότι στην πτήση Νο. 1282 «υπήρξε ένα περιστατικό σήμερα το απόγευμα λίγο μετά την αναχώρηση» και «προσγειώθηκε με ασφάλεια» στο Πόρτλαντ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. «Η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων μας είναι πάντα η πρωταρχική μας προτεραιότητα, επομένως, ενώ αυτού του είδους τα περιστατικά είναι σπάνια, το πλήρωμα πτήσης μας εκπαιδεύτηκε και προετοιμάστηκε για να διαχειριστεί με ασφάλεια την κατάσταση», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση και πρόσθεσε: «Ερευνούμε τι συνέβη και θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες» .

Αμέσως μετά το συμβάν, ο πιλότος κάλεσε τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας για να αναφέρει το πρόβλημα. «Κηρύσσουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», είπε ο πιλότος. «Πρέπει να κατέβουμε στα 10.000 (πόδια)».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here